Bereiding
Voor het varkenskroontje
Kruid het varkenskroontje met zwarte peper en zout en kerf het vet in. Bak het kort langs alle kanten aan in wat bruisende boter.
Leg de ui en de wortel in de braadslee. Nu mogen ook de tijm, de laurier en het teentje look erbij. Zet gedurende 10 minuten in een oven van 150°C.
Leg vervolgens het varkenskroontje in de braadslee en zet opnieuw in de oven. Laat ongeveer 55 minuten braden op 150°C. Tijdens het braden mag je het kroontje regelmatig overgieten met het braadvocht. Laat het vlees eventjes rusten zodat de sappen zich kunnen verdelen.
Ontvet de pan en blus ze met een scheutje witte wijn en de bruine fond. Laat eventjes doorkoken en monteer de saus met een klontje boter.
Voor de bloemkoolgratin
Snijd de bloemkool in grote roosjes en blancheer ze in gezouten water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Laat de boter smelten. Voeg de witte bloem toe en laat even meebakken. Hierna giet je de melk erbij. Roer goed en laat het geheel koken tot je een gladde saus hebt. Smaak af met de geraspte kaas, peper en zout. Zet de saus eventjes opzij.
Kook de bintjes in de schil in gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd ze in schijven.
Leg de schijven in een ingeboterde schotel en beleg ze met een bloemkoolroosje. Overgiet met een lepeltje kaassaus. Gratineer in een oven van 190°C onder de grill.
Voor de gegaarde pijpajuintjes
Snijd de pijpajuintjes fijn en stoof ze eventjes aan in een klontje boter.
Bevochtig de pijpajuintjes met een scheut gevogeltebouillon en kruid met wat peper en zout. Zet op een hevig vuur en laat doorgaren tot al het vocht verdampt is.
Serveer de pijpajuintjes bij de bloemkool.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.