Bereiding
Dep het vlees droog en breng het op smaak met peper en zout.
Verhit in een grote braadpan (die in de oven mag) een scheutje olijfolie en een klontje boter. Braad het vlees rondom rond mooi goudbruin aan. Voeg tijm, laurier en knoflook toe.
Zet alles vervolgens 1 uur in een op 150°C voorverwarmde oven. Gebruik een eetlepel om het vlees af en toe opnieuw te bedruipen met het olie-botermengsel. Laat het vlees dan minstens een kwartier rusten, lichtjes afgedekt met aluminiumfolie, voordat je het aansnijdt.
Tijdens de rusttijd kun je de groenten garen in de oven. Snijd ze in gelijke stukken (vb. zoals frietjes) en schik in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met de citroentijm, peper en zout. Zet 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Voor de pickles breng je de fond aan de kook in een steelpan. Haal van het vuur en voeg dan de pickles en de zure room toe. Roer goed en werk op het laatst af met de bieslook.
Geef er een aardappelpuree bij van 1 kg bloemig kokende aardappelen, die je pureert met enkele klontjes boter en op smaak brengt met peper, zout, nootmuskaat en 1 el mosterd.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.