Bereiding
Verwarm de oven voor op 150°C.
Kruid het varkenskroontje met zwarte peper en zout. Bak het kort langs alle kanten aan in boter en olijfolie.
Neem een braadslee en leg de ui, wortel, tijm, laurier en het teentje look in en plaats 10 minuten in de oven.
Leg vervolgens het varkenskroontje in de braadslee, en plaats opnieuw in de oven voor 55 minuten.
Overgiet regelmatig met het braadvocht.
Stoof de sjalotten in een klontje boter en bevochtig ze met de bouillon, rode wijn, look en laurier. Laat alles goed doorkoken, tot de saus is ingedikt en de sjalotten goed gaar zijn.
Kook de aardappelen en maak er puree van met de melk en de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje room toe en klop tot een gladde, luchtige massa. Laat de stukjes Pas de Rouge-kaas erin smelten. Houd warm.
Snijd het witloof in brunoise, bak in boter en stoof gaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer het gebraad met de saus, het witloof en de puree met Pas de Rouge-kaas.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.