Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de aardappelen en schil ze. Bij aardappelen met een dunne schil kan je de schil eraan laten. Snijd de aardappelen in stukken.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in brede repen.
Kerf het vet van het varkenskroontje kruisgewijs in. Zorg dat je niet in het vlees snijdt. De inkerving zorgt voor een mooie bedruiping tijdens het braden.
Kruid het varkenskroontje met peper en zout en wrijf goed in.
Verhit een eetlepel boter en olijfolie in een braadslede of ovenvaste pan en schroei het varkenskroontje aan tot het mooi bruin ziet.
Leg het varkenskroontje op een rooster in de braadslede en schik er de aardappelen en de tenen look naast. Schuif in de hete oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 150°C.
Voeg na 30 minuten de repen paprika toe en laat nog 30 minuten verder garen, tot het vlees, de groenten en de aardappelen gaar zijn.
Haal het varkenskroontje uit de oven en laat het rusten op een rooster boven een diep bord om de sappen op te vangen. Dek losjes af met aluminiumfolie.
Hou de groentjes en aardappelen in een aparte ovenschotel warm in de gedoofde oven.
Giet het overtollige vet weg en zet de braadslede op het vuur. Deglaceer met fond en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur.
Voeg de room toe en laat nog even inkoken tot sausdikte. Voor extra smaak voeg je de vleesjus toe.
Voeg de mosterd toe vlak voor het opdienen en werk af met de gehakte peterselie.
Snijd het varkenskroontje in plakjes en dien op met een streepje saus en de gemengde groenten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.