Bereiding
Varkenskroontje
Verwarm de oven voor op 180° C
Kerf het vet van het varkenskroontje kruisgewijs in. Zorg dat je niet in het vlees snijdt. De inkerving zorgt voor een mooie bedruiping tijdens het braden.
Kruid het varkenskroontje met peper en zout en wrijf goed in.
Verhit een eetlepel boter en olijfolie in een braadslede of ovenvaste pan en schroei het varkenskroontje aan tot het mooi bruin ziet.
Schuif het daarna in de oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk naar 150°C. Laat het vlees een uurtje braden.
Voor de tomatensalsa
Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen. Haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in mooie blokjes.
Verwarm de olie zachtjes en pers hierin de knoflook. Voeg de tijmblaadjes en de oregano toe en laat even kort opwarmen.
Voeg dan de wittewijnazijn toe en breng op smaak met zeezout en peper. Giet dit mengsel over de blokjes tomaat.
Voor de geroosterde tomaten
Doe de hele tros tomaten, inclusief steeltjes, in een ovenschotel. Bedruip met olijfolie en kruid met peper en zeezout.
Voeg eventueel wat afgeriste blaadjes tijm toe en zet alles gedurende een half uur in de warme oven, tot de tomaten opengesprongen zijn en licht gekleurd.
Voor de puree
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snijd ze in grote stukken.
Plet de gare aardappelen en meng met de in stukjes gesneden tomaatjes en olijven. Voeg olijfolie toe en meng tot een smeuïge puree. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.