Bereiding
Verhit de oven op 200°C.
Leg het varkenskroontje in een ovenschotel en wrijf het in met wat olie.
Strooi er venkelzaad, komijn, chili (optioneel) en zeezout over en laat 15 minuten roosteren in de hete oven.
Verlaag de temperatuur tot 150° C en laat 45 minuten braden.
Haal het varkenskroontje uit de oven, laat het rusten op een rooster boven een diep bord, losjes verpakt onder aluminiumfolie.
Maak ondertussen de veenbessensaus: smelt 1 eetlepel boter in een steelpannetje op een middelhoog vuur.
Snipper de rode ui en voeg toe aan de boter, laat 10 minuten zachtjes fruiten.
Voeg de veenbessen toe en laat zachtjes garen tot ze openspringen.
Voeg eventueel een klein scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat indikken.
Maak het witloof schoon.
Neem een brede (lage) pot en laat een klontje boter smelten in een bodempje water.
Schik er de stronkjes witloof in en laat onder deksel garen. Kruid met peper en zout.
Voor de stro-aardappeltjes: snijd de geschilde aardappelen in fijne julienne van 2 mm.
Dit gaat gemakkelijk op een mandoline maar lukt met wat geduld ook prima met de hand.
Spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Droog met een propere keukenhanddoek.
Bak de stro-aardappeltjes krokant en goudbruin in een friteuse op 180° C. Kruid met wat zeezout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.