Bereiding
Voor het varkenskroontje.
Kruid het varkenskroontje met zwarte peper en zout en kerf het vet in.
Bak het kort langs alle kanten aan in wat boter.
Leg de ui en de wortel in de braadslee.
Nu mogen ook de tijm, de laurier en het teentje look erbij.
Zet gedurende 10 minuten in een oven van 150°C.
Leg vervolgens het varkenskroontje in de braadslee en zet opnieuw in de oven.
Laat ongeveer 55 minuten braden op 150°C.
Tijdens het braden mag je het kroontje regelmatig overgieten met het braadvocht.
Laat het vlees eventjes rusten zodat de sappen zich kunnen verdelen.
Ontvet de pan en blus ze met een scheutje witte wijn en de bruine fond.
Laat eventjes doorkoken en monteer de saus met een klontje boter.
Voor de gegaarde witte asperges.
Was en schil de asperges.
Kook de schillen in gezouten water en giet ze meteen af.
Hou het kookvocht bij.
Hierin kook je de geschilde asperges gedurende 4 à 5 minuten.
Neem de asperges uit het kookvocht en bak eventjes op met een klontje boter.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Voor de gebakken spinazie.
Was en droog de spinazie.
Snijd de sjalot en het teentje look fijn.
Bak de sjalot en de look kort aan.
Voeg daarna de spinazie toe.
Kruid meteen met wat peper en zout.
Voor de eitjes met boter.
Kook de eieren gedurende 6 minuten.
Laat ze afkoelen en pel ze.
Plet de eieren en meng ze met de gesmolten boter.
Verwarm ze lichtjes op een zacht vuur (max. 82°C) totdat er een binding ontstaat. Kruid af met wat peper, zout en nootmuskaat en voeg de fijngesneden peterselie toe.
Voor de croutons.
Snijd 2 witte boterhammen in blokjes.
Bak krokant aan in bruisende boter en laat wat uitlekken op een keukenpapier.
Kruid af met wat peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.