Ingrediënten
Varkenskroontje:
Geglaceerde uien:
Geroosterde pijpuitjes:
- houtschilfers
- aluminiumfolie
Bereiding
Voor het varkenskroontje:
Snijd het varkenskroontje in sneden of vraag je slager om dit te doen.
Haal het vlees op tijd uit de koelkast. Zo kan het op kamertemperatuur komen.
Wrijf het vlees in met olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
Leg een handvol houtschilfers in een kom met water.
Grill beide zijden van de varkenssneden op een hoge temperatuur op de BBQ.
Laat de sneden op een lagere temperatuur verder garen.
Je krijgt een lagere temperatuur door de grill wat hoger op de BBQ (en dus wat verder van het vuur) te plaatsen.
Om een mooi ruitjespatroon te krijgen, draai je de snede telkens met een kwartslag.
Werp op het laatste moment de natte houtschilfers op de hete kolen om een heerlijke rooksmaak aan het vlees te geven.
Laat eventjes rusten zodat de sappen zich in het vlees kunnen verdelen.
Voor de geglaceerde uien:
Leg een vel aluminiumfolie open en beleg met een handje grof zout.
Leg de rode uien op het zout.
Plaats de uien op de BBQ en laat gedurende 35 minuten garen.
Laat de uien lichtjes afkoelen en verwijder de schil.
Snijd de uien in lange slierten.
Warm de uien voor het serveren eventjes op in bruisende boter en kruid met peper en zout.
Rasp er eventueel wat parmezaanse kaas over.
Voor de geroosterde pijpuitjes:
Maak de jonge prei of pijpuitjes schoon door het buitenste velletje te verwijderen.
Het loof mag eventueel eraan blijven (maar dan wel perfect zandvrij).
Blancheer de uitjes kort in kokend gezouten water.
Haal ze uit de pan, bestrijk met een beetje olie en grill kort op de BBQ alvorens te serveren.
Bestrooi met fleur de sel.
Afwerking: serveer de varkensneden met de pijpuitjes en de geglaceerde uien.
Je kan eventueel de gekonfijte aardappeltjes in cilinders snijden en die beleggen met de ui.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.