Bereiding
Snijd de shiitake in fijne blokjes en bak aan in olijfolie met een teentje fijngesneden look.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de peterselie toe.
Mix de hazelnoten en amandelen in een keukenrobot.
Mix tot de olie van de noten zichtbaar is.
Voeg de panko en boter toe en mix nog een paar seconden.
Kruid af met peper en zout en meng met de shiitakemengeling.
Snijd het varkenskroontje in sneden of vraag je slager om dit te doen.
Haal het vlees op tijd uit de koelkast, zo kan het op kamertemperatuur komen.
Wrijf het vlees in met olijfolie, peper en zout.
Gril beide zijden van de varkenssneden op een hoge tot middelhoge temperatuur op de barbecue.
Gril beide kanten gedurende een viertal minuten.
Om een mooi ruitjespatroon te krijgen, draai je de snede telkens met een kwartslag.
Smeer een kant in met een beetje mosterd en de mengeling van shiitake en noten.
Gril de andere zijde ongeveer 4 minuten.
Laat even rusten alvorens op te dienen.
Afwerking: serveer de belegde varkenssnede op een warm bord.
Lekker met gevulde champignongs en rucola:
Verwijder de sporen en steel van 8 champignons.
Bestrooi ze met keukenzout om overtollig vochtverlies te vermijden.
Meng 100 g ricotta met 4 eetlepels fijngesneden gekonfijte tomaat, 1 koffielepel fijngesneden gekonfijte citroen, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas en 100 g fijngesneden rucola.
Vul de champignons met dit mengsel en gaar ze op de BBQ.
Meng wat rucola met olijfolie, peper en zout en leg dit op de gevulde champignons.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.