Ingrediënten
Voor het varkenskroontje:
Voor de crème romanesco:
- houtschilfers
Bereiding
Voor het varkenskroontje:
Snijd het varkenskroontje in sneden of vraag dit aan je slager.
Haal het vlees op tijd uit de koelkast. Zo kan het op kamertemperatuur komen.
Wrijf het vlees in met olijfolie, peper en zout. Leg een handvol houtschilfers in een kom met water.
Grill beide zijden van de sneden op een hoge temperatuur op de BBQ en verplaats naar een lagere temperatuur om verder te garen. Om een mooi ruitjespatroon te krijgen, draai je de snede telkens met een kwartslag. Werp op het laatste moment de natte houtschilfers op de kolen.
Sluit eventueel het deksel van de BBQ. Zo krijgt het vlees die typische rooksmaak.
Laat eventjes rusten zodat de sappen zich in het vlees kunnen verdelen.
Voor de crème romanesco:
Snijd een romanesco in stukjes. Houd de roosjes en de kern gescheiden.
Blancheer de roosjes in kokend gezouten water. Laat ze afkoelen in ijswater en dep ze droog.
Snijd de roosjes in twee en haal ze door de olijfolie.
Grill ze op de BBQ.
Kook de rest van de romanesco gedurende enkele minuten in licht gezouten water.
Mix met enkele eetlepels olijfolie en kerriepoeder tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
Schik de licht gerookte varkenssnede op het bord en werk af met de crème van romanesco en de roosjes van de romanesco.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.