Bereiding
Verwijder de harde onderkant van het witloof en snijd ze doormidden, in de lengte.
Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en schik er het witloof in. Zorg ervoor dat de stronken elkaar niet overlappen. Kruid met peper en zout. Plaats het deksel schuin op de pot en laat het witloof stoven op laag vuur voor ongeveer 10 minuten.
Draai alle stronken om, strooi er de suiker over en besprenkel met citroensap. Plaats het deksel opnieuw op de pot en laat nog 10 minuten zacht stoven of tot het witloof gaar is.
Maak ondertussen de saus
Snijd de sjalot fijn en bak glazig in de boter. Voeg de Luikse stroop, wijnazijn en een scheutje water toe. Rits de tijm en voeg bij de saus. Laat zachtjes pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
En verder
Bak het vlees en kruid met peper en zout.
Serveer het witloof met de mignonettes en Luikse saus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.