Bereiding
Maak de venkelpuree
Snijd de venkel in twee en verwijder de harde kern, snijd vervolgens de venkel fijn.
Stoof de venkel aan in wat olijfolie, verkruimel er een groentebouillonblokje over en voeg een beetje water toe. Laat onder deksel garen.
Giet eventueel overige vocht af en pureer de venkel. Voeg de plattekaas toe en breng verder op smaak met peper.
Maak de wortelen
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schraap de wortelen schoon, laat ze op hun gehelen en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Meng de tijm, koriander, komijn en venkelzaad. Sprenkel eerst olijfolie over de wortelen en strooi hier de kruidenmengeling over.
Plaats gedurende 25 minuten in de oven.
Maak de kruidenolie
Doe al de gehakte kruiden, knoflook en olie in een blendertje en mix fijn, breng verder op smaak met peper en zout.
Maak het vlees klaar
Bak de varkensoester kort op een hoog vuur in een pan met wat olijfolie, aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout.
En verder
Serveer met de venkelpuree, de geroosterde wortelen en de kruidenolie. Werk af met verse venkel.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.