Bereiding
Maak de krieltjes
Halveer de krieltjes in de lengte maar snijd ze niet helemaal door. Stop in elke kerf een takje tijm. Houd ze even aan de kant.
Maak de rollade
Snipper de knoflook en 1 sjalot fijn. Hak de helft van de salie heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde knoflook, sjalot, salie, zout en peper.
Snijd het varkensvlees open tot een rechthoekige lap. Leg het gehakt erop en rol weer op.
Leg de plakjes rauwe ham dakpansgewijs open. Leg hierop de varkensrollade. Vouw de plakjes ham rond het vlees. Bind met keukentouw vast en steek de rest van de salie tussen het touw. Kruid nog met peper en zout.
Maak de veenbessencompote
Snipper de sjalot fijn.
Verhit in een sauspan 1 el boter. Fruit de sjalot met het venkelzaad gedurende 1 minuut.
Schep de veenbessen er door. Voeg de honing en de porto toe en breng aan de kook.
Zet het vuur zachter en laat 10 minuten garen, onder deksel.
En verder
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg het vlees op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en bak in de oven. Leg na 30 minuten de krieltjes bij de rollade. Besprenkel de krieltjes met olijfolie en bak met het vlees gaar in de oven gedurende 30 minuten.
Roerbak de spinazie met wat olie kort in een wokpan en kruid met peper en zout.
Laat de rollade afgedekt, met eventueel aluminiumfolie of deksel, 10 minuten rusten.
Houd de krieltjes warm onder aluminiumfolie.
Serveer de rollade op een bedje van spinazie, met de krieltjes en veenbessencompote.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.