Bereiding
Maak het vlees
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kruid de rollade met peper en zout en bak hem rondom bruin in boter. Leg het vlees in een ovenschaal en houd de bakpan even opzij.
Klop de mosterd met de honing, azijn en bruine suiker los. Bestrijk er de rollade mee.
Pel en snipper de ui. Pers de look. Bak de ui en look in dezelfde bakpan waarin je de rollade hebt aangekorst. Voeg eventueel extra boter toe.
Bestuif met de bloem en roerbak 1 minuut. Blus met het bier en schraap alle aanbaksels los. Laat even doorkoken.
Giet de biersaus bij de rollade, dek af met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven.
Verwijder het folie en laat nog 15 minuten verder bakken.
Maak ondertussen de aardappelpuree
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Smelt de boter, voor de puree, met een scheutje olijfolie en leg er het takje rozemarijn in.
Maak de salade
Boen de appel schoon en snijd in plakjes. Bedruppel met wat citroensap.
Trek de blaadjes van het witloof en roodlof los. Meng ze samen met de de veldsla en de appel onder elkaar.
Klop een dressing van de honing, mosterd, azijn en olijfolie. Kruid met peper en zout en meng de dressing door de salade. Hak de hazelnoten grof en werk er de salade mee af.
En verder
Giet de aardappelen af en pureer ze met de karnemelk.
Haal de rozemarijn uit het botermengsel en giet bij de aardappelen. Stamp verder fijn. Proef en kruid met peper en zout.
Snijd de rollade in mooi plakjes en serveer met de salade, puree en biersaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.