Bereiding
Marineer de spieringkoteletten in een mengsel van de olijfolie, witte wijn, azijn, honing, suiker, ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout.
Maak de courgettecrème. Stoof hiervoor de fijngesneden sjalotten in olijfolie. Snijd ondertussen de courgette en voeg toe aan de sjalotten. Breng op smaak met peper, zout, knoflook en ras el hanout. Overgiet met de witte wijn en sherry-azijn. Laat helemaal gaar koken en mix dan glad.
Maak de salade. Kook de boontjes beetgaar, giet af en dompel onder in ijswater. Laat daarna goed uitlekken. Snijd de venkel en rode ui zeer fijn. Meng alle groenten in een kom en meng met de hazelnootolie, citroensap, sushi-azijn, peper, zout en bladpeterselie.
Maak dikke ovenfrieten. Was de ongeschilde aardappelen en dep ze goed droog. Snijd ze in de lengte doormidden. Snijd elke helft in de lengte nog eens in 3 à 4 lange, dikke frieten. Meng op een bakplaat met het zout, cayennepeper, knoflookteentjes en olijfolie. Zet 20 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
Bak intussen de spieringkoteletten 8 minuten per kant op de BBQ. Bestrijk ze regelmatig opnieuw met de marinade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.