Bereiding
Maak de ketchup de dag voordien
Giet het water en de suiker in een diepe pan en breng aan de kook.
Als de suiker opgelost is, voeg er de ui, tomaten, tomatenpuree, kruidnagel, steranijs, korianderzaadjes en cayennepeper aan toe.
Laat 15 minuten koken met een deksel op de pan.
Voeg dan de sherry-azijn toe en laat nog eens doorkoken. Giet alles door een puntzeef en druk het mengsel er goed door met de bolle kant van een lepel.
De saus moet stroperig zijn maar niet te dik. Bind eventueel nog met het maïszetmeel en laat volledig afkoelen.
Maak de spiesjes
Snijd de ui, courgette en paprika in grote stukken.
Rijg alle groenten aan de spiesen. Gril ze enkele minuten op de BBQ en draai regelmatig om.
Maak de worsten
Gril de boerenworsten 5 tot 10 minuten op de BBQ.
Afwerken
Serveer de worsten met de groentespiezen en de zelfgemaakte ketchup.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.