Bereiding
Maak de linzenragout
Pel de knoflook en de ui en snipper fijn.
Spoel de selder en de wortel, maak schoon en snijd in blokjes.
Spoel de linzen even kort onder koud water.
Verhit een pan met olijfolie en stoof hier de fijngesnipperde knoflook en ui in aan. Voeg de stukjes wortel en selder toe en laat even meestoven.
Voeg de linzen toe, laat even meestoven en blus met 300 ml groentebouillon. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en laat zo’n 20 minuten sudderen op een laag vuur.
Voeg de tomatenpassata toe, roer goed en laat nogmaals 20 minuten sudderen of langer tot de linzen volledig gaar zijn. Voeg eventueel wat extra water toe als het mengsel te droog wordt.
Maak de kaassaus
Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en roer tot je een koekjesgeur krijgt. Voeg een scheutje melk toe en roer los, voeg opnieuw wat melk toe en klop snel met een garde tot alle melk op is en je een mooie vloeiende saus verkrijgt.
Haal de béchamelsaus van het vuur en roer er de gemalen kaas onder. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bouw de lasagne
Verwarm de oven voor op 180°C
Beboter een grote ovenschaal en leg de lasagnevellen op de bodem, schep er wat van de linzenragout en de kaassaus op.
Leg dan opnieuw lasagnevellen en bouw de lasagne zo verder op. Eindig met lasagnevellen en een laagje kaassaus. Strooi er wat gemalen kaas over.
Afwerken
Plaats de lasagne 30 minuten in de oven op hetelucht.
Zet de lasagne op het laatste enkele minuten onder de grill voor een krokant korstje. Werk af met wat blaadjes verse oregano.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.