Bereiding
Was en snijd de snijbiet in reepjes. Snijd de courgette en tomaten in schijfjes. Snipper de ui en knoflook.
Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Stoof de ui en knoflook. Voeg de snijbiet toe en bak deze kort tot hij iets slinkt. Breng op smaak met zout en peper chilipoeder en dragon.
Meng de ricotta met het citroensap en de zeste in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg een laag lasagnevellen op de bodem van de schaal.
Verdeel de helft van de courgetteplakjes over de lasagnevellen. Leg daarbovenop de helft van de gebakken snijbiet en plakjes tomaat.
Verdeel de helft van het ricottamengsel en tomatenblokjes gelijkmatig over de groenten. Bestrooi met een beetje geraspte mozzarella.
Herhaal de lagen met de resterende courgette, snijbiet, tomaat, ricotta en mozzarella.
We eindigen met een laag lasagnevellen bedekt met de resterende mozzarella.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
Verwijder de folie en bak nog eens 10-15 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.