Bereiding
Maak de tomatensaus
Pel en snipper de uien. Pers de look. Bak de ui in olijfolie glazig.
Voeg de look toe en bak 1 minuut mee. Roer er de tijm, Provençaalse kruiden, kaneel en tomatenpuree onder en bak nog eens 1 minuut verder.
Voeg nu de tomatenblokjes, twee blikjes water en het bouillonblokje toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
Roer de linzen onder de tomatensaus. Laat zo op een zacht vuur 20 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn en het vocht voor een groot deel is opgenomen.
Gaar ondertussen de aardappelen
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
Giet de aardappelen af en laat even afkoelen. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes (ongeveer 7 mm).
Grill de aubergines
Snijd de aubergines in even dunne plakjes. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en gril ze langs beide kanten goudbruin in een grillpan.
Maak de ovenschotel
Verwarm de oven voor op 200°C.
Lepel de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg er de helft van de aardappelschijfjes op en vervolgens de helft van de gegrilde aubergines.
Herhaal tot de ovenschaal bijna gevuld is en de schijfjes op zijn.
Roer de ricotta los met de helft van de geraspte cheddar en schep dit op de aubergines. Strijk mooi open.
Bestrooi met de rest van de kaas en zet 35 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin ziet.
Strooi er de peterselie over en serveer met een groene salade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.