Bereiding
Spoel de kikkererwten goed onder koud stromend water.
Pel de uien en snipper fijn. Pel het teentje knoflook en halveer.
Spoel de koriander en de bladpeterselie en snipper fijn. Schil de gember en rasp hem.
Schil de wortelen en snijd in fijne blokjes. Spoel de courgette en snijd eveneens in blokjes.
Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak hier de uien en knoflook in. Voeg daarna de blokjes wortel en courgette toe en stoof even glazig.
Voeg de koriander, bladpeterselie, gember, komijn, peper en zout toe. Giet er het water bij, brokkel er het bouillonblokje over en voeg de kikkererwten toe. Laat nog even sudderen.
Klop 5 eieren los en voeg ze bij de saus. Meng goed tot de eieren gestold zijn. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de ras-el-hanout, snuifje grof zeezout, peper en het amandelpoeder.
Bestrijk een ovenschotel met olijfolie.
Spreid enkele vellen filodeeg over de schotel. Zorg ervoor dat de bodem bedekt is en dat de vellen ruim over de schotel hangen.
Verdeel een deel van de saus met de kikkererwten en daarna het amandelmengsel op het filodeeg. Dek af met 2 vellen filodeeg.
Ga zo verder tot de vullingen op zijn, en eindig met een laagje amandelmengsel.
Vouw de vellen filodeeg, die over de rand van de ovenschotel hangen, naar binnen om de pastilla te sluiten. Klop het ei los en bestrijk de pastilla ermee.
Bak gedurende 20 minuten in de hete oven tot de hele bovenlaag mooi goudgeel ziet. Haal uit de oven en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.