Bereiding
Was de aardappelen en snijd ze in kwartjes. Hak de ui in grove stukken en pers de knoflook fijn.
Hak de venkel, aubergine en courgette ook in grove stukken.
Halveer de gedroogde abrikozen.
Verwarm wat olijfolie in een grote pan en voeg de ui en geperste knoflook toe. Laat zachtjes bakken. Voeg de aardappelen, venkel, aubergine en courgette toe. Roer om.
Voeg de kaneel, komijn en ras el hanout toe. Kruid met peper en zout. Rasp er de schil van de sinaasappel boven en pers het sap uit, voeg toe. Roer om en voeg nog de kikkererwten en abrikozen toe. Giet er de bouillon over.
Dek af, breng aan de kook en laat minstens 20 minuten sudderen tot de aardappelen en groenten zacht zijn. Houd de hoeveelheid vloeistof in de gaten en voeg een beetje water toe als het geheel te droog wordt.
Serveer de tajine met de granaatappelpitjes en een beetje gehakte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.