Bereiding
Laat de linzen weken vanaf de avond voordien. Kook nu de linzen gaar volgens de voorschriften op de verpakking. U kunt ook voorgekookte linzen in bokaal gebruiken, zo wint u tijd.
Pel de tomaten en hol ze uit. Laat ze omgekeerd uitlekken op een plaat.
Verdeel de courgette in vieren, verwijder de kern en versnijd in gelijkmatige blokjes.
Verwijder de steel van de paprika, snijd in vieren, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd eveneens in gelijkmatige blokjes.
Pel de ui en snipper fijn. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes.
Kook de quinoa volgens de voorschriften op de verpakking gaar. Laat uitlekken.
Doe de olijfolie in een stoofpan en voeg de versnipperde ui toe, samen met de courgette en de paprika. Voeg hieraan de quinoa toe en kruid goed met peper en zout en laat de tijm meestoven. Voeg nu ook de linzen toe en wat geweekte rozijntjes.
Voeg helemaal op het laatste de basilicumblaadjes toe. Neem van het vuur.
Vul hiermee de tomaten en werk af met verbrokkelde geitenkaas en een beetje tijm.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.