Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng voor de marinade de olie, de uitgeperste knoflook, het komijnpoeder en de gedroogde oregano in een kom. Zet de marinade even aan de kant.
Snijd de aardappel, zoete aardappel en courgette in grove stukken. Snijd de paprika’s in ringen en de rode ui in partjes. Verdeel alles over de tray en giet er de marinade over, hussel door elkaar.
Snijd de berloumi in plakken en leg de stukken lukraak verdeeld op de groenten. Zet gedurende 30 minuten in de oven. Controleer of de groenten gaar zijn, zet desnoods nog 5 minuten langer in de oven.
Maak ondertussen de yoghurtdressing. Doe de yoghurt in een kommetje, meng er de geperste knoflook, honing, citroensap en gehakte kruiden door. Breng verder op smaak met peper en zout.
Serveer de ovenschotel met de yoghurtsaus, verse kruiden en granaatappelpitjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.