

Verjaardagstaart van biscuit met aardbeien, framboos en appel
Deze verjaardagstaart van luchtige biscuit, gevuld met aardbeien, frambozen en appel, is het perfecte dessert voor een feestelijke gelegenheid. De frisse fruitsmaken en de zachte biscuit maken deze taart tot een echte publiekslieveling. Een prachtige én heerlijke traktatie om van te genieten!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter 2 springvormen van 20 cm diameter. Bekleed de bodems met bakpapier.
Roer de boter met de suiker en het vanille extract romig en bleek. Klop de eieren los en voeg bij het botermengsel.
Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel onder het boter-eimengsel. Voeg ook en een snuifje zout toe.
Giet er de melk bij en roer door.
Verdeel het beslag over de twee bakvormen en plaats 25 minuten in de oven.
Laat de biscuits daarna 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen.
Was de appel en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de aardbeien in partjes.
Klop de room met het vanillemerg en 2 eetlepels poedersuiker stijf.
Beleg 1 biscuit met de appelplakjes en bestrijk met 2/3de van de room.
Beleg met 2/3de van de aardbeien en 2/3de van de frambozen.
Leg de tweede biscuit er bovenop. Schep er de resterende room op en beleg met het resterende fruit. Bestrooi met poedersuiker.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.