Vis in zoutkorst met groenten en aardappelen
Een vis in zoutkorst ziet er indrukwekkend uit maar deze eeuwenoude bereiding is helemaal niet moeilijk. En geen zorgen: als je onze stappen volgt en het goed doet, smaakt de vis niet extra zout maar blijft hij lekker sappig. Bekijk zeker onze kookvideo met eenvoudige instructies.
Bereiding
Vis in zoutkorst
Verwarm de oven voor op 200°C
Spoel de volledige vis onder stromend water. Dep droog en kruid met peper en zout.
Meng het zout met 2 eiwitten en het sap van 1/2 limoen.
Vul de buikholte van de vis met verse kruiden en sluit de holte met een tandenstoker.
Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schep het zout met een soeplepel over de volledige vis, met uitzondering van zijn kop en staartvin. Druk het zout aan met de achterzijde van de lepel.
Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 23 minuten.
Maak ondertussen de groenten en de aardappelen
Was de aardappelen goed en kook de aardappelen in zijn geheel, ongeschild, gaar.
Schil de wortels en snijd het groene gedeelte weg.
Snijd de sjalot in 4 en de venkel in dunne schijven.
Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en voeg de venkel toe. Laat 3 à 4 minuten stoven aan en kruid met peper en zout.
Voeg de sjalotten, peultjes en wortels toe. Schenk een scheutje water bij de groeten en 10 minuten zachtjes stoven.
Snijd de gekookte aardappelen in 4 en bak ze in een pan krokant.
Afwerken
Breek de zoutkorst van de vis met een soeplepel en verwijder ze. Verwijder het overtollige zout op de vis en ontdoe hem van zijn vel.
Serveer de vis op een bord met de groenten en gebakken aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.