Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ° C en bak de pasteitjes 5 minuten.
Zet de oven uit en laat de koekjes zitten om warm te houden. Snijd de schelvis in hapklare stukken.
Verhit de boter in een kookpot en voeg er de bloem aan toe. Bak de roux een paar minuten tot het naar koekjes ruikt.
Roer er de tomatenpuree onder en bak eventjes mee. Blus met cognac. Giet langzaam de vis- en garnalenbouillon in de pot terwijl je blijft roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de room toe aan de saus en laat het geheel sudderen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de blokjes schelvis toe aan de saus en laat de vis enkele minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Bak ondertussen de pommes duchesse in de airfryer of oven.
Haal de pasteitjes uit de oven. Snijd het hoedje los en vul de pasteitjes met de vis au vent. Verdeel er de grijze garnalen bij en zet het hoedje op het pasteitje. Werk af met kervel en serveer met de pommes duchesse.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.