

Visballetjes met huisgemaakte tartaarsaus
Vis en tartaar, dat is zoals steak en béarnaise: die twee passen perfect bij elkaar. Je kan er niet alleen van genieten als hoofdgerecht maar ook als leuk aperitiefhapje. Ook de kleinsten aan tafel zullen gek zijn van deze visballetjes. En wat nog meer: je kan samen visballetjes maken!
Bereiding
Maak de tartaarsaus
Kook voor de tartaarsaus de eieren hard en laat afkoelen. Pel ze en plet fijn met een vork.
Snipper het sjalotje, augurken en kappertjes fijn. Meng er de rest van de ingrediënten onder en kruid met peper en zout. Zet koel.
Visballetjes
Verwarm de visbouillon en pocheer er de koolvis in. Schep de vis uit de pan en prak fijn met een vork.
Snipper de ui fijn.
Schep er de peterselie, bieslook, geperste knoflook, ui, harissa, ei en het paneermeel onder. Kruid met peper en zout.
Kneed tot een smeuïg mengsel. Rol er met vochtige handen balletje van.
Bak de balletjes goudbruin in een bodem hete arachideolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Geef er de tartaarsaus bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.