Bereiding
Maak de vissen schoon. Verwijder eerst het vel. Bij platvissen maak je een inkeping aan de staart en trek je het vel er voorzichtig af.
Snij met een fileermes het vlees van de graten. Maak eerst een inkeping over de ruggengraat. Laat het mes zacht over de graten glijden. Leg de filets in de koelkast. Spoel alle graten en koppen grondig af onder koud, stromend water.
Snij alle groenten fijn. Ze moeten gaar worden in 30 minuten. De visbouillon mag namelijk niet langer koken, anders lost er te veel gelatine op.
Doe alle ingrediënten (behalve de wijn en de visfilets) in een kookpot. Overgiet met 3 liter water en laat 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
Schep het schuim eraf en blijf dit doen. Overgiet met de wijn en laat nog 10 minuten koken. Giet de bouillon dan door een neteldoek in een kom.
De visbouillon is nu klaar voor gebruik. Je kan de bouillon ook invriezen voor later.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.