Visbrochette van zeeduivel en Berloumi met tomatensalsa
Een visbrochette zoals je ze nog nooit proefde. Ga aan de slag met zeeduivel en maak deze zalige brochette. Wissel een stukje zeeduivel af met een stukje berloumi, een smaakvolle combinatie. Zorg voor een extra frisse touch met de tomatensalsa en geniet van deze rijkelijke maaltijd.
Bereiding
Maak de tomatensalsa
Snijd de tomaten in blokjes. Pers er de look bij. Hak de ui en chilipeper fijn en schep samen met de peterselie, de witte wijnazijn en een scheutje olijfolie onder de tomatenblokjes. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
Maak de brochette
Snijd de Berloumi en de vis in gelijke blokjes.
Snijd met een dunschiller lange plakken van de courgette. Snijd de lente-uitjes in stukken van 2 cm.
Prik de visblokjes afwisselend met de blokjes Berloumi, opgeplooide plakjes courgette en chorizo en een stukje lente-ui op spiesjes. Voorzie minstens 1 spiesje per persoon.
Bestrijk de spiesjes met olijfolie, kruid ze met de Italiaanse kruiden, peper en zout en gril ze goudbruin en gaar op de barbecue.
Serveer met de salsa.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.