

Visburger van heek met komkommer en erwtjessalade
Deze visburger van heek, geserveerd met een frisse komkommer- en erwtjessalade, is een lichte maaltijd die bij iedereen in de smaak valt. De sappige visburger en de knapperige salade zorgen samen voor een verfrissende en gezonde twist. Perfect voor een lunch of avondmaaltijd die het hele gezin zal waarderen!
Bereiding
Maak de croutons
Verwarm de oven voor op 200°C.
Trek de ciabatta in hapklare stukken en hussel ze met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven.
Maak de visburgers
Snijd de visfilets fijn en hak de ui.
Schep de fijngehakte zoete ui, peterselie, het ei en paneermeel onder en kruid met peper en zout.
Meng alles goed onder elkaar en verdeel het mengsel in vier porties.
Vorm van elke portie een balletje en duw plat tot een burger. Zet koel weg.
Maak de salade
Kook de erwtjes in licht gezouten water gaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water.
Voor de vinaigrette meng je de azijn met de honing en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
Snijd de komkommers in plakjes. Meng de komkommerplakjes en de munt onder de erwtjes en schenk er de dressing bij. Schep alles goed onder elkaar.
En verder
Bak de burgers in olijfolie goudbruin en krokant.
Serveer met de frisse salade en de croutons.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.