Bereiding
Maak de truffelmayonaise
Meng de mayonaise met de yoghurt, citroenrasp en truffelpasta.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Maak de visburgers
Hak de visfilets fijn.
Hak de dille, bieslook en peterselie fijn in een blender.
Rasp de Postel kaas en meng onder de kruiden.
Voeg de vis toe en hak verder fijn, maar zorg ervoor dat het geen mousse wordt.
Kruid met peper en zout meng er de mosterd en panko onder. Vorm er burgertjes van, dip ze in de panko en druk goed aan. Laat even opstijven in de koelkast.
Maak de frietjes
Schil de frietaardappelen en snijd in grove frieten. Dep droog.
Verwarm de friteuse voor op 160°C en bak de frietjes een 1ste maal in het hete frietvet, ongeveer 5 minuten.
Verhoog daarna de temperatuur naar 180°C. Bak de frietjes verder krokant in het hete frietvet.
Afwerking
Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak de burgers en gaar en goudbruin in gedurende ongeveer 3 minuten per kant.
Spoel de slakropjes en snijd in stukken. Besprenkel met olijfolie, witte wijnazijn en kruid met peper en zout. Bestrooi met fijngesnipperde bieslook.
Serveer de burgers met de frietjes, sla en truffelmayonaise.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.