

Bereiding
Rooster de kruiden (gember, fenegriek, koriander, komijn, kardemom en garam masala) in een pan zonder vetstof. Doe de geroosterde kruiden in een schaaltje en zet even opzij.
Snijd de vis in grote stukken en leg ze in een grote mengschaal. Voeg de helft van de kruiden toe samen met de olijfolie, peper en zout. Laat de vis 10 minuten marineren in de koelkast.
Was ondertussen de krieltjes en halveer. Zet opzij in koud water.
Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn, samen met de Spaanse peper.
Zet de pan op het vuur met weinig boter en korst de vis rondom goudbruin. Haal de vis uit de pan.
Bak de sjalot, knoflook en Spaanse peper in een kookpot.
Snijd de kerstomaatjes in de helft en voeg ze erbij, samen met de tomatenpuree en de rest van de geroosterde kruiden.
Voeg de visfond en kokosmelk toe. Alsook de krieltjes en laat nog 25 minuten zacht koken op een laag vuur.
Snijd de harde onderkant uit de paksoi, was en snijd de witte steel en bladeren in repen.
Leg de stukken vis en paksoi in de curry en laat nog 5 minuten doorkoken, zodat de vis warm en helemaal gaar is.
Maak de salsa
Hak de rode peper, koriander en peterselie fijn. Snipper de komkommer, lente-uitjes en kerstomaten. Meng de groenten en kruiden in kommetje en pers de limoenen erboven op uit.
Schep de viscurry in een diep bord of kommetje en voeg wat salsa toe. Werk af met een plukje koriander en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.