Bereiding
Maak de knoflooksaus
Meng alle ingrediënten voor de knoflooksaus, dek af en bewaar in de koelkast.
Voor de vis en de groenten:
Rol de Noordzeetongfilets op, de velkant naar binnen en van kop naar staart rollen. Prik ze vast met een coctailprikkertje.
Snijd de overige visfilets in blokjes.
Schik de visblokjes, langoustines en de tongrolletjes op een dienblad.
Schil en ontpit de rode paprika, snijd in reepjes.
Schil de 4 jonge worteltjes, snijd de broccoli in roosjes en blancheer beide groenten kort.
Versier het dienblad met partjes limoen en citroen, partjes paprika, worteltjes en broccoli.
Maak de bouillon
Versnipper de look. Reinig de lente-uitjes en de chilipeper, snijd ze in fijne ringen. Snijd het citroengras overlangs.
Breng de visbouillon aan de kook samen met de witte wijn, teentje knoflook, citroengras, lente-uitjes en chilipeper. Laat 10 minuten koken.
Begin aan de fondue
Regel het fondeutoestel/de brander zo dat de visfumet niet doorkookt, maar net tegen het kookpunt aan blijft pruttelen.
De visblokjes prikken we op een fonduevorkje, de tongrolletjes en de groenten pocheren we met behulp van een netje.
Besprenkel de visblokjes naar smaak met limoen of citroen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.