Bereiding
Was de prei, snijd fijn en stoof gaar in boter. Kruid met peper en zout.
Leg de gestoofde prei in een licht beboterde ovenschaal.
Breng de witte wijn met de visfumet aan de kook.
Snijd de vis telkens in 4 gelijke stukken. Verminder het vuur van de visfumet en leg de stukken vis in.
Pocheer de stukken vis halfgaar en haal ze uit het pocheervocht, reken ongeveer 2 minuten.
Schik de stukken gepocheerde vis in de ovenschaal op de prei.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak een roux. Smelt boter en voeg bloem toe, meng grondig en laat al roerend drogen op een zacht vuur.
Voeg beetje bij beetje wat pocheervocht toe, meng tot een homogene massa en laat de saus even koken. Herhaal deze stap tot de gewenste dikte van de saus is bereikt.
Plaats apart.
Snijd de champignons in kwartjes. Smelt wat boter in een pan en voeg de champignons toe. Laat gaar stoven.
Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
Voeg 50 ml room toe.
Voeg de champignons toe aan de ingekookte saus.
Giet de saus over de vis en bestrooi met gemalen kaas.
Plaats zo'n 15 minuten in de oven. Zet indien gewenst nog enkele minuten onder de grill.
Strooi de garnalen en fijngesnipperde bieslook over het vispannetje en serveer met aardappelpuree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.