Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snipper de ui fijn. Pel en pers de knoflook.
Snijd de champignons in heel fijne blokjes of reepjes.
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook zacht. Voeg een scheutje olijfolie en champignons toe en bak op een hoog vuur gaar. Kruid met peper en zout.
Hak de peterselie fijn.
Meng het gehakt met het ei, 60 g paneermeel, gebakken ui en champignons, peterselie, oregano en kippenkruiden.
Maak met vochtige handen een vaste ovaal van het gehakt.
Leg extra paneermeel in een kom en rol het gehaktbrood in het paneermeel. Druk goed aan.
Leg in een ingevette ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Leg 2 klontjes boter op het vleesbrood en plaats in de oven.
Verlaag na 10 minuten de oven naar 185°C en laat nog 30 minuten verder garen.
Schil en ontpit de appel en snijd in blokjes. Smelt een klontje boter in een kookpot en voeg de stukjes appel toe.
Voeg de kaneelstok en suiker toe en laat bakken tot de appeltjes licht karamelliseren.
Voeg de krieken met enkele lepels sap toe en laat samen opwarmen. Proef en voeg suiker naar smaak toe.
Meng het maiszetmeel met 2 eetlepels water en voeg toe aan de krieken. Laat 1 minuut indikken.
Serveer het gehaktbrood met de krieken.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.