Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de ui fijn en bak glazig in olijfolie. Voeg het komijn- en korianderpoeder toe, kruid met peper en zout, schep om en laat 5 minuten bakken. Laat wat afkoelen.
Hak de koriander fijn en meng in een grote mengkom met de uien, paneermeel, pijnboompitten, parmezaan, ei en mosterd. Voeg het gehakt toe en meng alles onder elkaar. Vorm een ovalen bal van het mengsel, leg in een ingevette ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.
Maak de saus:
Snipper de ui, look en schilipeper fijn en bak alles glazig in olijfolie. Kruid met de tijm, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de linzen, worcestersaus, blik tomaten en balsamicoazijn toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 10 minuten pruttelen.
Kruid met peper en zout.
Haal het vleesbrood uit de oven en schep er de saus rond. Leg er de speklapjes rond en zet nog eens 15 minuten in de oven. Snijd de citroen in partjes en geef deze bij het opdienen.
Lekker met groene sla.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.