Bereiding
Snijd de rundsfilet tegen de vezelrichting in fijne repen.
Meng in een grote kom de yoghurt met de gesnipperde knoflook, gember, komijn, chili, paprikapoeder, cayennepeper, kaneel en peper en zout. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng de rasp en sap met de yoghurtmarinade. Doe de reepjes vlees in de marinade en laat ten minste 1 uur maar liever langer, afgedekt, marineren in de koelkast.
Haal de repen rundsfilet uit de marinade en steek het als een harmonica op lange spiesjes. Zet terug in de koelkast.
Snijd de aardappelen, zonder te schillen in plakjes. Blancheer ze kort in gezouten water, ongeveer 10 minuten. Laat uitlekken en bak ze krokant in wat olijfolie, kruid met peper en zout.
Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Grill ze met wat olijfolie op een grillpan, strooi er de koriander en rozemarijn over.
Bak ondertussen de gemarineerde vleesspiesjes in een grillpan of op de bbq. Serveer met de gegrilde groenten en de gebakken aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.