Bereiding
Snijd het vlees in hapklare stukken.
Scheur de oesterzwammen in repen. Snipper de ui en knoflook.
Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Voeg het spek, de ui en knoflook toe aan dezelfde pan. Bak tot het spek knapperig is en de ui zacht en lichtbruin is.
Voeg daarna de oesterzwammen toe en bak ze tot ze zacht zijn.
Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed om het mengsel te binden.
Giet geleidelijk de kippenbouillon in de pan terwijl je blijft roeren om klontertjes te voorkomen. Breng het geheel aan de kook.
Voeg het gebakken vlees toe aan de pan. Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen, of tot het vlees gaar en mals is.
Voeg de room toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen, zodat de saus iets dikker wordt.
Breng de vol-au-vent op smaak met zout en peper. Roer de verse peterselie erdoor.
Verwarm de pasteigebakjes volgens de instructies op de verpakking.
Schep de vol-au-vent in de opgewarmde pasteibakjes. En serveer met aardappelpuree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.