Warme groentesalade met croutons, yoghurtdressing en kipsatés
Ook in de herfst en winter kan je genieten van een lekkere salade. Deze groentesalade met kipsatés houdt je warm tijdens de koudere dagen. Koop jij je (vergeten) groenten graag recht van bij de boer? Rechtvanbijdeboer.be bundelde voor jou alle verkooppunten per provincie.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil alle groenten en snijd ze in min of meer gelijke stukken. Leg ze in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en voeg de salie toe. Kruid met peper en zout en hussel alles goed onder elkaar.
Halveer de bol look en leg tussen de groenten.
Zet de schaal 40 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
Meng alle ingrediënten voor de dressing; volle yoghurt, basilicum, bieslook, limoensap en witte-wijnazijn. Kruid met peper en zout.
Bak de kipsaté in boter goudbruin en gaar.
Snijd het brood in blokjes en bak ze in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
Schep de warme groentesalade op de borden. Leg er een kipsaté op en bestrooi met de croutons en de noten.
Geef er de yoghurtdressing bij. Werk af met wat extra munt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.