Bereiding
Snipper de ui en bak glazig in wat bakboter.
Snijd de prei in ringen en de selder in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ook in blokjes.
Snijd eventueel de stelen van de waterkers en snipper deze grof.
Voeg alles bij de ui en roerbak 2 minuten. Giet er de bouillon bij en voeg het kruidentuiltje toe. Zet de deksel op de pan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Pocheer de eieren
Breng water en een scheut azijn aan de kook, zet het vuur zachter, eens het kookt. Breek 1 ei in een tas. Maak met een lepel een draaikolkbeweging in het kokende water, laat de draaikolk wat van kracht afnemen en giet het ei zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak in de draaikolk.
Pocheer het ei 4 minuten. Haal uit het water en snijd de eventuele draadjes weg.
Doe hetzelfde met de overige eieren.
En verder
Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Voeg het merendeel van de waterkers toe en mix nog eens goed door. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Schep de soep in borden en werk af met een gepocheerd eitje, enkele stukjes gerookte sprot en wat waterkersblaadjes. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.