Bereiding
Breng de stukken konijn met water aan de kook.
Neem van zodra het water kookt de pan van het vuur, schep de stukken uit en doe over in een stoofpot.
Voeg de bouillon en wijn toe en zoveel water tot het vlees net onderstaat.
Doe er tijm en laurier bij en laat ca. 45 min. sudderen op een zacht vuur.
Voeg indien nodig regelmatig water toe.
Stoom de groenten - begin met de aardappelen en wortelen - beetgaar, neem uit en houd warm.
Neem de stukken konijn uit de pot, laat het kookvocht een beetje inkoken.
Giet er een scheutje room bij, breng op smaak met peper en zout en laat alles nog even opkoken.
Snijd de aardappelen, wortelen, preiwitten, bleekselder en venkel in repen.
Doe er het konijn opnieuw in samen met de groenten, roer goed door en laat warmen, maar niet meer koken.
Schep over in een warme schaal en serveer onmiddellijk.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.