Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak de butternut, uien en pastinaken schoon. Snijd in smalle parten en leg in een braadslede. Roer de olijfolie onder de groenten en kruid met peper en zout. Bak 20 minuten in de oven, schep af en toe om.
Verhit de friteuse tot 180°C.
Snijd het konijn in reepjes. Neem 3 diepe borden om de stukjes te paneren. Klop de eieren los in het eerste bord en kruid met peper en zout. Strooi bloem in het tweede bord en de panko met de sesamzaadjes in het derde bord. Wentel elk stukje vlees eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte in de panko.
Bak de stukjes konijn krokant in de friteuse, ongeveer 3-4 minuten.
Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout. Lepel deze vinaigrette over de spinazie.
Haal de braadslede uit de oven. Druppel de honing over de groenten en scheur de ciabatta erboven in stukjes. Schep alles om met de zonnebloempitten. Zet de braadslede nog 5 minuten in de oven, tot het brood krokant geroosterd is.
Maak een dressing van de azijn, mosterd en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de warme groenten en broodblokjes door de dressing.
Serveer met de krokante stukjes konijn en de spinazie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.