![Winterse butternutsalade Winterse butternutsalade](/sites/default/files/styles/960w_ratio_2_1/public/images/winterse_butternutsalade.jpg?itok=D3tL1c_q)
![Winterse butternutsalade Winterse butternutsalade](/sites/default/files/styles/750w_ratio_6_5/public/images/winterse_butternutsalade.jpg?itok=ZKSIuXC5)
Winterse salade met pompoen en appel
Deze winterse salade met pompoen en appel brengt het beste van het seizoen samen. De zoete, geroosterde pompoen en de frisse appel zorgen voor een heerlijke balans van smaken en texturen. Een verrassend gerecht dat perfect is als lichte maaltijd of als feestelijk bijgerecht!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snijd de butternut in blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en laat 20 minuten garen in de oven.
Was en droog de verschillende slasoorten. Meng de sla.
Bak de spekblokjes.
Snijd de appel in blokjes.
Maak een vinaigrette van olie, witte-wijnazijn en honing. Kruid met peper en zout.
Meng de sla met de spekblokjes, appel, butternutblokjes. Top met de honingvinaigrette en wat verkruimelde walnoten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.