Winterse stamppot met zachtgekookt eitje
Warm je tijdens de winter op aan deze stamppot met boerenkool en snijbiet. Het zachtgekookt eitje en de gepekelde uitjes maken het gerecht helemaal af. Opgelet: de gepekelde uitjes maak je best enkele uren tot en dag op voorhand. Zo heb je een optimale smaakbeleving.
Bereiding
1 dag op voorhand
Snijd de rode ui in plakjes. Voeg de azijn en suiker toe, meng goed om.
Dek af en plaats in de koelkast. Roer af en toe om.
Maak de stamppot
Schil de aardappelen en snijd grove stukken. Kook gaar in een grote pot gezouten water.
Spoel de boerenkool en de snijbiet, snijd in grove stukken en voeg de laatste 10 minuten bij de aardappelen.
Giet af en laat even ‘drogen’ op het vuur’.
Stamp fijn, roer er de boter en de melk door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer de helft van de waterkers eronder en laat hem door de warmte ‘slinken’.
Extra
Kook de eieren zacht in 5 minuten.
Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak er de kastanjechampignons in.
Snijd de kaas in fijne blokjes van 0,5 cm.
Afwerking
Serveer de winterstamppot met een zacht gekookt eitje met wat grof zeezout en enkele partjes gepekelde rode ui.
Werk af met de gebakken champignons, kaasblokjes en een toefje verse waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.