Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de sjalot fijn en pers de look.
Maak de champignons schoon en snijd ze zo fijn mogelijk.
Stoof de sjalot, look en champignons glazig in een scheutje olijfolie en voeg de Provençaalse kruiden toe. Laat bakken tot de champignons het meeste van hun vocht hebben verloren. Laat even afkoelen.
Meng het gehakt met de gebakken groentjes. Kruid met peper en zout.
Tip: Is het mengsel aan de natte kant? Voeg dan een beetje paneermeel toe.
Spoel het witloof goed en snijd doormidden, in de lengte. Haal er een paar van de kleinste, binnenste blaadjes uit om ruimte te maken voor het gehakt. Verdeel het gehakt over de halve witloofstronken. Druk lichtjes aan.
Leg de gevulde stronken in een ingevette ovenschaal. Schenk er een klein scheutje water bij en voeg de klontjes boter toe. Plaats 25 minuten in de oven, dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van maximum 1 cm. Stoom of kook ze beetgaar in enkele minuten.
Verwarm wat olie in een pan en roerbak de aardappelen goudbruin met het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden. Kruid af met peper en zout.
Serveer de gevulde witloofstronkjes met de gebakken aardappeltjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.