Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de bittere onderste kern uit het witloof. Smelt een klontje boter en stoof het witloof op een laag vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt op een zacht vuur garen.
Maak intussen de kaassaus. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en laat 1 minuut garen. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft kloppen met een garde. Zet de pan van het vuur. Voeg de gemalen kaas toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Laat het witloof uitlekken en maak rolletjes met de ham en het witloof. Schik ze in een ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met de overige gemalen kaas en paneermeel om een stevige korst te verkrijgen.
Zet de ovenschaal in de oven gedurende 20 minuten of tot er een goudgeel korstje verschijnt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.