Bereiding
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd de stronken in grove reepjes. Houd eventueel enkele blaadjes apart om later de soep te dresseren.
Snijd de prei in dunne ringen. Pel de look en pers fijn.
Bak de prei, look en witloof gaar in een pan met dikke bodem voor ongeveer 3-4 minuten. Probeer kleur te vermijden zodat de soep mooi licht blijft van kleur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove blokjes. Voeg ze toe aan de pot, samen met het bouillonblokje, honing en water. Laat 25 minuten koken.
Maak ondertussen de croutons
Snijd het brood in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en voeg de blokjes brood toe. Bak mooi goudbruin. Kruid met peper en zout en verdeel er op het einde de honing over. Schud nog een keer goed op.
Afwerking
Mix de soep en werk af met een scheutje room. Kruid met peper en zout naar smaak.
Serveer de soep met de croutons en eventueel wat fijngesneden rauw witloof.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.