Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het hoedje van de bol look af, leg de bol in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met zout. Zet 45 minuten in de oven. Dek eventueel af met folie als de bol te zwart wordt.
Pel en snijd de uien in ringen van een halve cm dik. Snijd het roodloof in reepjes.
Smelt een klontje boter met een scheutje olijfolie. Voeg de uiringen toe en kruid met zout. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 10 minuten bakken. Bestrooi met de suiker en giet er de balsamico bij.
Zet het vuur wat hoger en roerbak de ui 3 minuten.
Zet het vuur opnieuw lager en bak nog 10 minuten verder. Voeg de laatste 5 minuten het roodloof toe.
Haal de knoflook uit de oven en knijp de teentjes uit hun schilletjes.
Spoel de witte bonen en laat goed uitlekken.
Doe de witte bonen, look en citroensap in een blender en mix glad.
Schep de bonendip op een mooie schaal. Verdeel er de zoete ui en het roodloof over, bestrooi met het chilipoeder en werk af met de koriander.
Serveer met soepstengels, toast of krokant stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.