Bereiding
Coulis
Week 1 gelatinablaadje in koud water.
Doe de frambozen in een kookpot samen met de suikersiroop en breng 15 minuten aan de kook op een matig vuur. Proef en voeg naar eigen smaak een scheutje limoensap toe.
Voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe en laat deze oplossen in de warme coulis. Roer om en voorzie elke bodem van je glaasjes met coulis en plaats in de koelkast.
Chocolademousse
Week 2 blaadjes gelatine in een beetje water.
Scheid de eieren, houd het eiwit apart. Meng 4 eidooiers met de helft van de suiker en klop met een garde tot een bleke luchtige massa, een ruban.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Witte chocolade verbrandt al bij 44°C, dus verhit niet te snel of te hoog.
Wil je toch die magnetron gebruiken, neem dan eerst de helft van de chocolade en roer zeker elke 20 seconden totdat de chocolade net begint te smelten. Voeg dan de andere helft toe en laat rustig smelten.
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze smelten in de nog warme chocolade.
Klop het eiwit stijf samen met de andere helft van de suiker.
Klop de room half stijf.
Roer de ruban, de bleke luchtige massa van eigeel en suiker, onder de gesmolten witte chocolade. Voeg de half stijfgeklopte room toe en klop met een garde op tot de mousse aan de garde blijft plakken.
Roer er tenslotte het stijfgeklopte eiwit zachtjes onder. Giet de chocolademousse in een kom en plaats in de koelkast om op te stijven.
Afwerking
Verkruimel wat de speculaas onderaan in de glaasjes.
Doe wat witte chocolademousse in de glaasjes en ga opnieuw verder met een laagje gebroken speculaas en voeg opnieuw mousse toe.
Werk af met een laagje coulis en enkele framboosje.
Plaats het geheel nog in de koelkast tot verbruik.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.