Bereiding
Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze, samen met de gepelde teentjes look, gaar in licht gezouten water.
Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool en snijd hem in 4 parten. Snijd elk part zo fijn mogelijk, eventueel met behulp van een mandoline.
Stoof ze even aan in een kookpot met weinig bakboter. Giet er de bouillon bij en laat zachtjes garen.
Hak de ansjovis en dragon fijn.
Smelt de boter en roer er de bloem onder. Roerbak 2 minuten. Giet er beetje bij beetje de melk onder, klop stevig om klonters te voorkomen.
Voeg de dragon en ansjovis toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en het citroensap.
Schep er de gare koolslierten onder.
Giet de aardappelen af en pureer ze, samen met de knoflooktenen. Roer er een klont boter en de peterselie onder en kruid met peper en zout.
Bak de koteletten in boter goudbruin en gaar. Serveer er de puree en de witte kool bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.